Egy életem, egy halálom! Szoktuk ezt mondani, amikor az életünk során valamiben egy nagy-nagy elhatározásra jutunk.

Pár nappal ezelőtt egy kisgyermek meghalt, s a halálával hozzásegített egy másikat az élethez.

Bizonyára sok újságcikk emlékezik meg az eseményről akár orvosi szenzációként, akár egyfajta aggódás után megkönnyebbülésként.

Nem olvastam utána, de én elsősorban a tiszteletemet és elismerésemet szeretném kifejezni ezzel a bejegyzéssel az elhunyt kisgyermek szüleinek.

Döntésükkel példamutatóan olyan lelkierőről és humánumról tettek tanúbizonyságot, mely még mélyebb részvétre indít.

Innen, ismeretlenül is együttérzésemet fejezem ki gyermekük halála miatt, s kívánom, hogy az élet bizonyítsa nekik, jól döntöttek.

Annak pedig, aki az ő gyermekük halálának "köszönhetően" kapott egy esélyt az élete folytatására, bizony valószínűleg mindig eszébe fog jutni, hogy volt valaki, akinek a szülei meghozták azt a nemes döntést, amivel az ő továbbélését lehetővé tették.

Ugyanakkor nem lehet az új szívvel a további életre lehetőséget kapó kislány édesanyjáról sem megfeledkezni. Hisz olyan heroikus küzdelmet kellett folytatnia, olyan lelkierőről kellett nap mint nap tanúbizonyságot tennie a kislánya mellett, hogy az bennem szintén azt fogalmazta meg: le a kalapot előtte.

Mindkét gyermek szüleinek kívánom, hogy őrizzék meg emberségüket, őrizzék meg azt a mások iránt is megnyilvánuló szeretetüket, amivel egy egész országnak példát tudtak mutatni.

Köszönöm. Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagoselet.blog.hu/api/trackback/id/tr171161708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AÉva · http://www.nagyisuli.hu/cikkek/lelkiismeret-ebreszto.html 2009.06.08. 08:30:28

Kedves Éva!
Fontos - de nem népszerű - gondolatokról írtál. Nem tudom, észre vetted-e, a betegség és a halál "ki ment a divatból". Ha valahol bármelyik szóba kerül, a reakció általában az: mit csinált rosszul, hogyan kellett volna élnie, hogy ne betegedjen meg, illetve ne halljon meg! Mintha csupa strucc élne a Földön, aki úgy gondolja, ha jó mélyen dugja a fejét a homokba, akkor Ő sosem fog megbetegedni, meghalni - hát azt mások szoktak, de Ő nem!
Miért baj ez? Mert ellentmond a valóságnak! Aki megszületett, egy dologra bizton számíthat: egyszer meg fog halni. Tovább megyek: a végesség tudatában érzi igazán valaki a felelősséget. Azt, hogy fontos tudni, mi végre vagyunk a világban, mi az élet értelme.
És itt kanyarodok vissza a témádhoz: igen, a két kisgyermek szülei ebből most szigorú leckét kaptak. És jól vizsgáztak!

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu/blog/ 2010.08.28. 00:36:18

Isten Veled Lara!
Nyugodj békében és légy igazi Angyal.
süti beállítások módosítása